Glas Javnosti

NAUČITE CAKE: Kako putovati samo sa ručnim prtljagom?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Ako sa sobom nosite na put samo jedan ranac ili manju ručnu torbu, preskočićete čitav proces preuzimanja prtljaga na aerodromu. Osim toga, ako nemate veliku putnu torbu, ne postoje ni šanse da se ona zagubi negde među stotinama drugih, kao što je to čest slučaj, zar ne?

Ali, kako putovati samo sa ručnim prtljagom? Da li je uopšte izvodljvo da sve stvari koje su vam neophodne za planirano putovanje stanu u jednu manju torbu? Pa, reći ćemo to ovako: putovanje je stečena veština i uz nekoliko korisnih saveta možete postati ekspert za pakovanje kom nisu potrebni koferi i velike torbe. Portal Ženski magazin navodi šta je potrebno da znate:
Odaberite odgovarajući ručni prtljag
Težina, izdržljivist i jednostavnost upotrebe su ključni faktori koje bi trebalo da uzmete u obzir pri izbor vašeg ručnog prtljaga. Potrebna vam je dakle lagana, praktična i kvalitetna torba koja će moći u sebi da sadrži sve što vam je neophodno, a da pritom izdrži i uslove leta, piše portal Ekapija.

Obavezno pročitajte pravila o ručnom prtljagu
Avio kompanije imaju strogo propisana pravila po pitanju ručnog prtljaga, kako bi on pre svega mogao da stane u pregradu iznad glava putnika u avionu. Takođe, pored toga morate znati koje su stvari dozvoljene, a koje ne bi trebalo da budu u njemu dok ste u avionu.
Vaš lični prtljag ne sme da bude mala ženska tašna
Avio kompanije dozvoljavaju putnicima da putuju sa ličnim prtljagom koji je dovoljno mali da se smesti iznad njihovih glava u avionu, ali to svakako ne znači da bi trebalo da odaberete malu žensku elegantnu tašnu. Umesto toga potražite ranac koji možete iskoristiti da u njemu ponesete sa sobom sve neophodne stvari. Dobro napravljen izbor u pogledu ranca imaće u sebi mesta i za malu žensku tašnu.
Obucite najdeblje stvari koje planirate da ponesete sa sobom
Najlakši način da napravite prostora u svom ličnom prtljagu jeste da stvari poput džempera, kardigana, šalova i kaputa nosite na sebi tokom putovanja. Drugim rečima u ranac stavite laganije stvari, poput majica, donjeg veša i helanki.

Savladajte umetnost "rolanja stvari"
Umesto da na klasičan način savijate svoju odeću i nakon toga je pakujete u svoj ručni prtljag, pokušajte da savladate tehniku rolanja. Ovaj putnički trik vam omogućava da ispunite svaki kutak svog prtljaga potrebnim stvarima, a da ne budu izgužvane kada ih budete vadili.
Koristite kese za kompresiju
Ništa ne smanjuje zapreminu garderobe poput kompresivnih kesa. Njih možete pronaći u svim veličinama, u zavisnosti od vaših potreba. Njihov specijalan dizaj zatvarača stvara efekat kompresije, što znači da vam neće biti potreban usisivač da biste iz njih isisali vazduh.
Budite vrlo selektivni u pogledu obuće
Jedna dama zaista ne može da krene na put sa jednim parom cipela. To je razumljivo, ali drage naše budite vrlo izbirljive kada je pakovanje obuće u pitanju ako želite da nosite samo ručni prljag. Tri para sandala vam neće stati u njega. Umesto njih, najudobnije što imate obujte odmah, a druga dva para, jedan za izlazak a drugi za šetnju po gradu spakujte u ranac.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR