Glas Javnosti

Najlepša peščana plaža Evrope nalazi se u komšiluku, a turisti još uvek nisu čuli za nju

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

U Bugarskoj se nalazi plaža Bolata koja se godinama svrstava na liste najlepših u Evropi.

Ne samo da je reč o lepoj peščanoj plaži uz plitko i mirno more, već i o idiličnom mestu na kojem vlada mir i tišina te nema velikih gužvi.

I dok su brojne bugarske plaže postale popularne među turistima iz celog sveta koji ih posećuju u velikom broju, na Bolati još uvek nisu zabeležene kolone automobila sa stranim registracijama.


Bolata se smestila u istoimenoj uvali na severnoj bugarskoj obali Crnog mora i u sklopu prirodnog rezervata Kaliakra. Prvo naselje – selo Bulgarevo udaljeno je oko pet kilometara od ove plaže, a u blizini se nalazi i grad Kavarna. Do plaže se vrlo lako može doći ličnim, ili iznajmljenim automobilom.

Polukružna peščana plaža sjajno je mesto za letnji odmor i ljubitelje morskih aktivnosti. Zahvaljujući dvema lukobranima voda je uz nju plitka i bez velikih talasa, pa se nameće kao idealno rešenje za sve one pojedince koji nisu previše vešti plivači.Tokom najtoplijih meseci – jun, jul i avgust – temperature se tamo u proseku kreću od 26 do 30 stepeni Celzijusa. U letnoj sezoni u blizini plaže ima nekoliko barova koji služe osveženje. U ostatku godine, potrebno je obezbediti osveženje i hranu pre polaska na Bolatu.Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR