Glas Javnosti

NAJBITNIJI SAVET ZA DANAS, KAKO DA VAM JAJA NE POPUCAJU TOKOM KUVANJA: Ovi trikovi PROVERENO RADE, a JEDNA STVAR je ključna

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

U Srbiji se uskršnja jaja farbaju od četvrtka do subote u zavisnosti od kraja, ali najviše je onih koji ih fabaju na Veliki petak. Domaćice su već nabavile boje, lukovinu, a usput naučile i nekoliko dobrih trikova za dekoraciju jaja, a ono što svaku brine jeste da ne popucaju prilikom kuvanja.

Ovi provereni saveti će vam sigurno pomoći da vam jaja ne popucaju tokom kuvanja.

Treba da znate i da je ljuska belih jaja daleko tanja od tamnijih, tako da njih treba kraće kuvati. Naravno, bitno je i da budu sveža.

Takođe, vrlo je važno da pre nego ih stavite na šporet, jaja treba prethodno da budu sobne temperature, pa ih na vreme izvadite iz frižidera.

Bitno je i da voda bude sobne temperature kada se u nju stave jaja, pa se postepeno zagreva, vodeći računa da ne ključa prejako.

pixabay
foto: Glas javnosti / espreso




Posuda treba da bude dovoljno velika kako se jaja ne bi sudarala i tako popucala. Po nekima je dobar trik i da se voda meša tokom ključanja, pa se potom jaja kuvaju 10-12 minuta, a zatim se isključi vatra i ostave se u toj vodi još pola sata.

Trik za koji većina iskusnih domaćica zna jeste i da so i sirće pomažu da jaja ne popucaju tokom kuvanja. Mera je pola kašike soli na litar vode, a da biste bili potpuno sigurni da ste izbegli neželjeno pucanje, dodajte i pola kašičice sirćeta!

(Glas javnosti / Kurir.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR