Nakon pečenja je dobro što pre sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku specijalizovanu za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem, ali važno je znati i da različiti roštilji mogu zahtevati različite metode čišćenja, pa pre nego što krenete na posao u uputstvima proizvođača proverite zahteva li neki poseban tretman.
U svakom slučaju stručnjaci upozoravaju da se na roštilju nikako ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za njegovo čišćenje savetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomešanu s vodom u pastu. Nakon njenog nanošenja dobro isperite celu površinu roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana kako biste sprečili nastanak tragova od vode.
Roštilj možete očistiti i tako da mu delove natopite u vruću vodu s tečnosti za pranje sudova i tako ih ostavite neko vreme. Nakon toga delove izvadite i istrljajte žičanim sunđerčićem, ali pritom pripazite da to radite pažljivo. Očistite sve delove i dobro osušite krpom ili na vazduhu, prenosi N1.