Glas Javnosti

KOJI ZNAKOVI UKAZUJU DA BOJLER više nije ispravan i da je HITAN I NEOPHODAN poziv električara? Evo kako da sprečimo eksploziju..

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Još jedna eksplozija bojlera u Beogradu izazvala je požar, baš kao što se desilo i pre nedelju dana u užičkom vrtiću

Postavlja se pitanje šta mi kao građani možemo da uradimo da izbegnemo ovakvu havariju. Koliko često bojler treba da se servisira, kako da se ponašamo odgovorno, da li je boljer tempirana bomba u domaćinstvu? Na ova pitanja, u "Jutru" odgovarao je elektromehaničar Branko Zrnić.

"Svaki bojler u sebi ima regulacioni i sigurosni termostat. Dešavalo mi se često da kada otvorim bojlere, nema tog sigurosnog termostata. Nema ga iz razloga što kada se on pokvari, mnogi majstori kažu da bojler može da radi i bez njega. I on može da radi tako, ali sada je pitanje čemu služi i jedan i drugi. Ovaj što vi okrećete kada birate temperaturu, on je do 82 stepena i ne treba da greje više. U slučaju da greje više, da nije ispravan ili iz nekog drugog razloga, da ne bi bojler eksplodirao, zbog toga u bojleru postoji sigurnosni termostat koji je blizu ključanja, oko 95 do 97 stepeni. Ako se regulacioni isključi sa radom, tu bi trebalo da bude sigurnosni koji bi sprečio eksploziju", objašnjava Zrnić i savetuje svim domaćinstvima da imaju svoje kućne majstore, kojima će u kontinuitetu da povere održavanje bojlera.

Koje situacije sa bojlerom su preduslov da je poziv električara hitan i neophodan, koliko često treba da servisiramo bojler i zašto je važno da s vremena na vreme pipamo desnu cevku bojlera, kroz koju protiče hladna voda, detaljno je objasnio elektromehaničar...

BONUS VIDEO


Ebigejl Kinoiki Kekaulike Kavananakoa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR