Glas Javnosti

Ko NE SME da jede TREŠNJE i koja je dnevna dozvoljena KOLIČINA? Ako imate OVAJ zdravstveni problem, posebno obratite pažnju!

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Stručnjaci tvrde da se trešnje ne smeju jesti u neograničenim količinama, jer mogu ozbiljno da ugroze zdravlje.

Trešnje su veoma ukusne i mogu se konzumirati u različitim kombinacija, a osim toga veoma su korisne za imunitet i sadrže veliki broj vitamina. Međutim, mnogo ljudi nije sigurno koja količina je, zapravo, dopuštena da se konzumira na dnevnoj bazi.

Mnoštvo vitamina i minerala

Arhiva Glasa javnosti
foto: Glas javnosti
Trešnje sadrže mnoštvo vitamina C i beta-karotena, vitamine B6 i K, folnu kiselinu, minerale kalijum, gvožđe, bakar, mangan, kalcijum, magnezijum, fosfor, cink i kobalt. Bogate su biljnim vlaknima, što pomaže boljem varenju, dok prisustvo celuloze reguliše varenje.

Zdraviji su tamniji plodovi, jer imaju višu koncentraciju antocijana i imaju veće antianemijsko dejstvo. One sadrže melatonin koji pomaže pri opuštanju.

Pre nego što ih konzumirate potrebno je da ih dobro operete pod mlazom hladne vode.

Glas javnosti /arhiva
foto: Glas javnosti

Problem s varenjem

Stranica "Medical Daily" navodi kako bi idealna doza bila čaša trešanja dnevno, dok veće količine mogu da izazovu probleme s varenjem, pa bi osobe koje već imaju problema s tim, trebalo da vode računa o tome koliko ih pojedu. Preporuka je jedna šaka dnevno.

Glas javnosti / P04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR