Glas Javnosti

Kako najbolje da očistite frizetu

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Neka uvek bude spremna za pripremu zdravih i ukusnih obroka

Friteze na vruć vazduh postale su pravi hit u poslednjim godinama, a mnogi su ih već uvrstili u svoju kuhinju zbog njihove praktičnosti i brze pripreme obroka.

S obzirom na to da su kompaktnije i brže od tradicionalnih rerni, idealne su za pripremu manjih porcija.

Međutim, kako bi vaša friteza na vruć vazduh dugo trajala i funkcionisala bez problema, neophodno je redovno čišćenje i pravilno održavanje.

Preporučuje se da nakon svake upotrebe očistite korpu, jer ostaci hrane, masnoće i prljavštine mogu stvoriti sloj koji se teško skida, a takođe može uticati na ukus pripremljene hrane.

Sitni komadići hrane koji ostanu u fritezi mogu sagoreti i uzrokovati neprijatan miris, što može pokvariti kvalitet obroka.

Za čišćenje friteze na vruć vazduh, potrebno je samo nekoliko jednostavnih stvari: tečni deterdžent za sudove, soda bikarbona, stara četkica za zube, sunđer ili krpa.

  • Isključite fritezu i sačekajte da se potpuno ohladi pre nego što počnete sa čišćenjem.
  • Izvadite sve delove kao što su korpa, fioka i odvojivi delovi. Operite ih u toploj vodi sa deterdžentom za sudove, koristeći meku stranu sunđera ili krpu kako biste izbegli oštećenje nelepljivih površina.
  • Ako su se neki komadići hrane zalepili, napravite pastu od sode bikarbone i vode, nanesite je na ta mesta i ostavite da deluje 20 minuta. Zatim, četkicom za zube lagano očistite ta mesta.
  • Nakon čišćenja, temeljno isperite sve delove i ostavite ih da se osuše pre nego što ih vratite u fritezu.
  • Glavni deo friteze na vruć vazduh ne treba potapati u vodu. Ovaj deo čistite samo blagim sunđerom i suvom krpom.

Kao dodatak, savetuje se da povremeno očistite spoljašnji deo friteze, jer se tu nakupljaju prašina i masnoća.


Glas javnosti/D03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR