Glas Javnosti

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželo da mu zauvek traje!

Cveće je poklon koji nas veoma raduje, ali mnogi ljudi samo stave cvrće u vazu, ne posvećujući mu pažnju i, naravno, šta se dešava dešava, ceveće veoma brzo uvene. Ako želite da taj poseban poklon od važne osobe u vašem životu ostane s vama duže, trebali biste dobro zapamtiti sledeće savete o tome kako se brinuti za buket cveća.

Održavanje buketa cveća na duže staze može biti teško, pa ćete morati pažljivo da birate. Izaberite cveće koje cveta. Na primer, ako su to ruže ili lale, birajte one čiji se pupoljci još nisu otvorili.


Postavite svoj buket cveća dalje od jakih temperatura i vazdušnih struja. Na taj način cveće se neće brzo osušiti. Takođe, ukoliko ste pušač, trudite se da svoje cveće zaštitite od duvanskog dima jer pušenje ugrožava cveće, baš kao i ljude.

Savetujemo vam da izaberete lepu vazu, sipate vodu i uverite se da je stabljika potpuno pokrivena tečnošću. S druge strane, ne stavljajte čitav buket odjednom u vazu, nego stabljiku po stabljiku tako da postoji dovoljno razmaka između njih.

Takođe, uklonite mrtvo lišće i suve stabljike koje buket može imati, a da bi stabljike dobro upijale vodu, obavezno ih zasecite pri dnu dijagonalno. Redovno pratite stanje vode - ako primetite da se voda prlja, ili da poprima čudan miris, odmah je promenite.

Naša voda je puna kamenca, zato i za vazu odaberite vodu koja je prethodno odstajala. Osim toga, preporučuje se da često menjate vodu u vazi u kojoj je buket cveća kako bi se izbeglo stvaranje bakterija. Kažu da ćete to postići ako na litar vode u vazi dodate dve kašike belog sirćeta koji deluje antibakterijski i dve kašike šećera koje će nahraniti biljke.

Ako se na ovaj način budete brinuli o cveću, dobijeni poklon ili buket koji ste sami sebi kupili, trajaće duže.


Glas javnosti/ A02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR