Glas Javnosti

IZNENADIĆETE SE ČEMU SVE MOŽE POSLUŽITI OMEKŠIVAČ ZA VEŠ

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Omekšivač za veš može vam pomoći i u drugim poslovima u kući, ne samo kod pranja veša.

Uklanjanje starih tapeta

Koristeći omekšivač, možete bez poteškoća ukloniti stare tapete sa zidova. U jednom litru vode rastvorite jednu punu kapicu tečnog omekšivača i sunđerom nanesite ovaj rastvor na zidove. Sačekajte 20 minuta da tapete upiju rastvor, a zatim ih ostružite sa zidova. Ako tapeta ima površinski vodootporni sloj, pre nanošenja rastvora omekšivača, uzmite žičanu četku i njome izgrebite tapete.

Čišćenje tragova spreja za kosu

Kada često nanosite sprej za oblikovanje, tragovi spreja završavaju na zidovima i kupatilskom nameštaju. Posle nekog vremena, tragovi od spreja se suše i nakupljaju i teško ih je ukloniti. Da biste rešili ovaj problem, samo napravite 1:2 rastvor omekšivača i vode. Dobro promešajte rastvor, sipajte u bocu sa raspršivačem, poprskajte zamrljanu površinu i ispolirajte suvom krpom.

Sprečavanje elektriciteta na tepihu

Da biste sprečili nakupljanje statičkog elektriciteta prilikom hodanja po tepihu, poprskajte tepih rastvorom omekšivača. Dodajte jedan čep omekšivača u 2,5 litara vode, sipajte rastvor u bocu sa raspršivačem i lagano poprskajte tepih. Tepih ne smete natopiti rastvorom, može ga oštetiti. Uveče poprskajte tepih kako bi se mogao osušiti preko noći. Efekat rastvora će trajati nekoliko nedelja, piše Krstarica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR