Glas Javnosti

IZBEGNITE IH: Uobičajene greške koje većina roditelja pravi kada svojoj deci daje lekove

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Roditelji nikada ne bi trebalo da nazivaju tablete"slatkišima" kada pokušavaju da podstaknu svoju decu da uzimaju lekove, upozorio je stručnjak za bezbednost. Iako je odlično kratkoročno rešenje, to može dovesti decu u rizik od potencijalno fatalnih predoziranja u budućnosti, kaže Stiv Braunet-Gejl iz kompanije za pakovanje lekova.

„Kada je vaše dete bolesno i uprkos vašim naporima, neće da proguta lekove, može da bude primamljivo i da olakša stvari to što ćete tablete nazvati ‘slatkišima“, kaže on i dodaje da ako se vaše dete ikada dočepa lekova bez nadzora, neće shvatiti da treba da ga uzima samo kada je bolesno i u određenoj dozi.

On dodaje da treba učite svoje dete od malih nogu o bezbednoj upotrebi lekova i pobrinuti se da ga pohvali i nagradi kada sledi pravila kako bi podržali dobro ponašanje.


Braunet-Gejl takođe naglašava važnost čuvanja lekova u originalnom pakovanju.

„Deca su, naravno, radoznala po prirodi i vide svet drugačije“, kaže on i dodaje da može da bude veoma opasno ako se dočepaju nečeg čega ne bi trebalo, misleći da je to igračka ili slatkiš.

Prema podacima NHS-a, od sve evidentirane dece primljene u bolnicu zbog trovanja, 70 odsto je zbog slučajnog uzimanja lekova.

„Zapamtite, držite sve lekove van domašaja dece, visoko na polici ili u zaključanom ormariću“, naglašava Braunet-Gejl, prenosi N01S.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR