Glas Javnosti

I U TERETANI VAŽE PRAVILA LEPOG PONAŠANJA: Kako da ne budete "onaj bahati Švarceneger"?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Kao što postoji bonton na poslu, ulici, državnim institucijama, pravila lepog ponašanja neophodna su i u teretani. Da ne biste postali poznati kao "onaj bahati Švarceneger" ili "ona plava sa iritantnim smehom", valjalo bi da se pridržavate sledećih saveta.

Ma koliko dobra ventilacija bila, teretana najverovatnije neće prijatno mirisati sve vreme. Ne pokušavajte da smrad ublažite parfemom jer je miris pomešan sa ustajalim znojem siguran put za glavobolju. Ali, zato, ne počinjite vežbanje bez antiperspiranta da biste što manje gušili druge vežbače.

Ne ostavljajte svoju opremu, tegove, flašicu sa vodom svuda po prostoriji. Niko ne želi nagazne mine dok trenira. Ako u teretanu idete sa društvom, glasan razgovor ostavite za povratak kući ili kafić. Drugi vežbači ne moraju i ne žele da znaju sve o vašem životu, piše portal Ekapija.


Kada ugledate nekog poznatog, javite mu se, ali ne zadržavajte ga - mala je verovatnoća da želi da čavrlja sa vama deset minuta dok mu se hlade mišići. Ne "buljite" u druge vežbače, njihovu opremu, ekrane, ormariće u svlačionicama.

Kada završite sa vežbama na jednoj spravi, obavezno je obrišite od znoja. I ne zadržavajte sprave ako na njima ne vežbate. Ako vam je potreban odmor, sednite na strunjaču.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR