Glas Javnosti

DANAS NIKAKO NE SMETE PALITI VEŠ MAŠINU: Žene morate znati, NAVUĆI ĆETE na sebe NAJGORU STVAR

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Takođe, veruje se i da ko jednom pozove Svetu Petku u zaštitu, da će se ona opet javiti u njegovom domu, čak i nepozvana, i to uglavnom pred velike nedaće. Najčešće se vernicima javlja kroz snove

Danas slavimo Svetu Petku, veliki praznik posvećen ženama, a ako ste bili u dilemu da li se sme veš mašina paliti za ovako veliki praznik u nastavku vam donosimo odgovor.

Prema crkvi, na ovaj dan osim što žene ne bi trebalo da kuvaju, takođe ne treba da peru veš ili rade bilo koji kućni posao kako ne bi na sebe navukli gnev svetiteljke.

Takođe, veruje se i da ko jednom pozove Svetu Petku u zaštitu, da će se ona opet javiti u njegovom domu, čak i nepozvana, i to uglavnom pred velike nedaće. Najčešće se vernicima javlja kroz snove.

U nastavku pročitajte molitvu Svetoj Petki koju možete izgovoriti na ovaj dan, zamolivši je za zdravlje i sreću:

Sveta Petka
foto: Glas javnosti

Sveta Petko, Božja svetiteljko, moli Boga za nas. Udostojila si se gledanja lica Božjeg, kao čedo našeg naroda, slavna Petko svetiteljko, pa imamo slobodu tebi govoriti, srodnici našoj, i tebe moliti za spasenje duša naših.

Slava si i pohvala Beogradu, gde čudotvorna voda tvoja privlači množine mnoge, kao negda Vitezda, i daje slepima vid, uzetim zdravlje, malaksalim snagu, i svima bodrosti i radosti, Hristova device, naša pomoćnice.

Budi i nadalje straža našem prestonom gradu, utvrdi ga u Pravoslavlju, pomozi vernicima, podigni nedužne i tužne, a usopšim roditeljima našim, braći i deci, izmoli večni pokoj i večno spasenje, sveta Petko, Božja svetiteljko. Svima pomozi, pa i meni ne odmozi. Dobre u dobru složi, i svako im dobro umnoži. Da se kroz tebe proslavi Bog u Trojici, navek veka. Amin.

Glas javnosti / E02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR