Glas Javnosti

BAKTERIJA IMA I U AUTOMOBILIMA: Većina vozača čisti auto jednom u tri meseca

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Šta se nalazi u vašem automobilu? Ako su to ostaci hrane, upotrebljene maramice, prazne limenke od pića, niste jedini. Mikrobiolozi sa Univerziteta u Notingemu analizirali su pod mikroskopom unutrašnjost automobila i imali su šta i da vide: mnoštvo mikroorganizama, pa i bakterija poput ešerihije koli i stafilokoka.

Opasnost vreba od ostataka hrane i pića, upotrebljenih maramica za nos bačenih na pod, smeća koje ume da stoji i po nekoliko meseci.

Tri petine ispitanika jede za volanom, polovina priznaje da prosipa hranu i piće po unutrašnjosti kola, svaki deseti koristi prostor ispod sedišta kao kantu za smeće ostavljajući tu prazne limenke i kesice. Trećina krivi decu za nered, a svaki deseti prst će uperiti na prijatelja ili kućnog ljubimca, piše portal Ekapija.


Nemali broj ispitanika, 10%, izvinjava se saputnicima zbog stanja svog automobila, a svaki 20. oseća stid zbog nereda. Pa ipak, većina čisti auto veoma retko, jednom u tri meseca, što je, upozoravaju stručnjaci, premalo da bi se higijena održala na zadovoljavajućem nivou.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR