Glas Javnosti

AVIONA NEMA, OTKAZAN VAM JE LET? Znajte da po OVOM PRAVILU imate pravo na 600 EVRA

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Ako ste kupovali kartu i bili šokirani konačnim iznosom koji biste morali da platite sa dodatim porezima i taksama, nešto nije u redu

Vreme je odmora, a za sve one koji se odluče da do svojih omiljenih destinacija putuju avionom, važno je da se pripreme za neke probleme koji mogu nastati, a mi ćemo vam reći kako da ih sprečite i na šta imate pravo.

Ako ste kupovali kartu i bili šokirani konačnim iznosom koji biste morali da platite sa dodatim porezima i taksama, nešto nije u redu. Od aviokompanija se traži da odmah jasno naznače ukupnu cenu karte uključujući poreze i naknade.

Avio-prevoznici i njihovi agenti moraju da vas obaveste pre polaska o ceni karte i vašim pravima u odgovarajućim fazama vašeg putovanja. Pre putovanja morate biti obavešteni koja će avio-kompanija obavljati vašu rutu.

Glas javnosti /arhiva
foto: Glas javnostiAvio-kompanija nema dalje obaveze da vam pruži pomoć nakon što prihvatite povraćaj novca za kartu; ponovno rezervisanje na kasniji datum; ili ako, u slučaju dobrovoljnog napuštanja ukrcaja, prihvatite neku drugu naknadu.

Međutim, avio-kompanija će možda morati da vam nadoknadi štetu ako odlučite da zatražite povraćaj iznosa plaćenog za kartu – nadoknada će zavisiti od vrste leta; ako odlučite da promenite rutu – naknada će zavisiti od vrste leta i kašnjenja u dolasku na krajnju destinaciju; u odnosu na prvobitno vreme dolaska prema rasporedu.

Avio-kompanija nema dalje obaveze da vam pruži pomoć nakon što prihvatite povraćaj novca za kartu; ponovno rezervisanje na kasniji datum; ili ako, u slučaju dobrovoljnog napuštanja ukrcaja, prihvatite neku drugu naknadu.

Youtube/printscreen
foto: Glas javnostiImate pravo da zatražite povraćaj novca za svoju kartu ako odlučite da otkažete putovanje i, ako je potrebno, besplatnu povratnu kartu do prvog mesta polaska prvom prilikom. Povrat novca je dostupan u slučaju kašnjenja polaska od najmanje pet sati.

Glas javnosti / O01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR