Glas Javnosti

Prodaje se Bugatti inspirisan Transformersima

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse inspirisan je serijalom "Transformers". U pitanju je ograničena serija (ima svega 92 primerka), pa je jasno da je izuzetno rijedak čak i bez svojih unikatnih detalja.

Pokreće ga W16 motor iz modela Veyron Super Sport, koji razvija 1.200 KS i omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,5 sekundi prije nego što dostigne maksimalnu brzinu od 410 km/h.
Upravo ta brzina ga je učinila najbržim roudsterom na svijetu svojevremeno, a kako bi osigurali da se automobil može nositi sa ogromnom snagom, Bugattijevi inženjeri su ojačali šasiju.


Osoba koja je kupila automobil 2014. godine htjela je dodatno da ga istakne, pa ga je ukrasila "mozaikom" inspirisanim filmovima iz franšize "Transformers", kao što je simbol Autobota na haubi ili između sedišta.
Sada je ponovo došlo vrijeme za prodaju, a automobil je prešao 5.200 km. U oglasu je navedeno da je dio ""Passport Tranquilite" programa, koji donosi pretplatu na servise i vvaži do decembra ove godine. Bugatti se trenutno nalazi u Madridu, a novog vlasnika će dobiti na aukciji koja se održava od 1. do 3. maja.


Glas javnosti/ B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR