Glas Javnosti

Procurile prve fotografije: Ovo je novi Renault 5 E-Tek (FOTO)

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Bilo je samo pitanje vremena kada će u javnost procuriti fotografije dugo očekivanog naslednika legendarnog Renoa.

Naravno, to je Renault 5 E-Tech, električni kompaktni retro dizajn koji dolazi kao duhovni naslednik kultne "petice". Ako je verovati određenim medijima koji su objavili fotografije, reč je o patentnim fotografijama dobijenim od WIPO (Svetske organizacije za intelektualnu svojinu).


Podsetimo, novi Renault 5 E-Tech ima premijeru zakazanu za 26. februar sledeće godine, a sudeći po onome što smo videli, Reno je govorio istinu kada je tvrdio da će finalni proizvod biti estetski vrlo sličan konceptu iz 2021. godine.

Prednji deo kompaktnog modela dobija karakterističan izgled svetala, što smo već mogli videti u najavi. Logo na prednjoj zatvorenoj maski sada se može videti i uvećati, kao i veliki otvor na dnu branika. Najveća inovacija su kvadratni elementi sa dnevnim svetlima.

Bočna linija otkriva relativno veći ugao vetrobranskog stakla i višu liniju krova, koju prati integrisani krovni spojler. Pozadi, vertikalna svetla povezana lajsnom i atraktivnom grafikom, takođe već viđenom u finalnoj verziji. Ova verzija ima crni krov i crvene detalje, što najavljuje brojne mogućnosti personalizacije.


Kraći od nadolazećeg Volkswagen ID.2, ali i Clio-a, ovaj model će ipak imati više nego zadovoljavajuću ponudu prostora. Istovremeno, platforma CMF-BEV se u 70% delova slaže sa platformom CMF-B koju koriste pomenuti Clio, kao i modeli Dacia.

Sa mehaničke strane očekujte elektromotor snage od 90 do 110 kW, dve verzije baterija (40 i 52 kWh) i domet do 400 km. I da, računajte na početnu cenu od oko 25.000 evra.


Glas javnosti8/U01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR