Glas Javnosti

Pokahontas je zaista postojala, a njen praunuk u 12.kolenu je POZNATI HOLIVUDSKI GLUMAC (FOTO)

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Američki glumac Edvard Norton saznao da je Pokahontas, romantizovana i mitologizovana ćerka indijanskog poglavice iz 17. veka, njegova 12. prabaka.

Edvard Norton, poznata holivudska zvezda, saznao je u epizodi Pi-Bi-Esove dokumentarne serije Pronađi svoje korene (Finding Your Roots), da je potomak Indijanke koja se udala za doseljenika iz Virdžinije, Džona Rolfa, prenosi Si-En-En.

Istoričar i voditelj Henri Luis Gejts mlađi potvrdio je glumcu da su dugogodišnje porodične glasine istinite, rekavši Nortonu da postoji dokument koji dokazuje da njegova porodica vodi direktno poreklo od Pokahontas i Džona Rolfa i da mu je legendarna Indijanka 12. prabaka.

Prema Gejtsovim podacima, par se venčao 5. aprila 1614. u Džejmstaunu u Virdžiniji – u vreme dok je Vilijam Šekspir još bio živ. Dodao je da dokumenti otkrivaju da je Pokahontas umrla tri godine kasnije u Grejvsendu u Engleskoj, dok je Rolf umro u proleće 1622. godine.

Pokahontas je početkom 17. veka dočekala engleske doseljenike u današnje Sjedinjene Države. Legenda kaže da je spasila život kapetana Džona Smita, zaustavivši njegovo pogubljenje tako što je položila svoju glavu na njegovu prenosi dnevno.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR