Glas Javnosti

Tone hrane za vozače...GSP kupio za 92 miliona slaninu i mesne prerađevine!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Nešto više od 92 miliona dinara vrednost je slanine i mesnih prerađevina koje je Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd kupilo putem javnih nabavki. Na Portalu javnih nabavki nisu navedene kupljene količine, te se pretpostavlja da je reč o nabavci za kantinu u kojoj zaposleni ručavaju.

Iako je odluka o zaključenju okvirnog sporazuma usvojena 30. januar, ugovor sa najjeftinijim ponuđačem, SZTR “Đurđević” iz Subotišta, zaključen je 13. aprila ove godine, tokom vanrednog stanja.
Ugovorena vrednost ove javne nabavke je, kako se navodi na Portalu javnih nabavki Grada Beograda – 92.039.200 dinara, bez PDV-a.

Kriterijum za dodelu ugovora bila je najniža ponuđena cena, a period važenja ugovora je godinu dana ili do ispunjenja finansijske vrednosti.

Interesantno je da se ni na internet stranici GSP Beograd, niti na Portalu javnih nabavki, ne nalaze dokumenti koji su prethodili zaključenju ugovora.
Ne navodi se ni ko je bio drugi ponuđač, niti koja količina mesnih prerađevina i slanine je naručena.

Kako god bilo, reč je sigurno o tonama hrane – kada bi prosečna cena po kilogramu nabavljene namirnice bila 1.500 dinara, količina bi bila veća od 61 tone.

Poznato je da ovo javno komunalno preduzeće ima kantinu za ishranu zaposlenih, dok radnicima na okretnicama dostavljaju sendviče.

izvor: Srbin.info.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR