Glas Javnosti

ZLATNE RIBICE VELIČINE RAGBI LOPTE OTKRIVENE U JEZERIMA U SAD: Ove ŠTETOČINE narušavaju prirodnu ravnotežu! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Konzervacionisti u Minesoti zamolili su ljude da prekinu sa puštanjem ribica iz akvarijuma u jezera i reke, jer mogu da izazovu velike probleme i poremećaje u ekosistemima.

Zvaničnici Bernsvila, predgrađa Mineapolisa, podelili su na društvenim mrežama neverovatne fotografije zlatnih ribica, veličine ragbi lopte, koje su otkrivene u tamošnjem jezeru, piše Independent, prenosi N1. 

-Molimo vas da ne puštate vaše zlatne ribice u jezera i ribnjake. Rastu mnogo više nego što ljudi misle i doprinose lošem kvalitetu vode, jer kopaju po dnu i kidaju biljke. Jata ovih velikih zlatnih riba nedavno su otkrivena u jezeru Keler, napisali su zvaničnici.

 

Puštanje zlatnih ribica u divljinu nije nov problem. Njujork tajms navodi da ovaj fenomen datira još iz 1800-ih. Veruje se da je tad počeo trend njihovog davanja kao nagrade na vašarima.

 

-Vidite ih u prodavnici i tamo su male. Međutim, kada ih izvadite iz jezera i veličine su ragbi lopte, onda se zapitate da li je u pitanju ista vrsta, kaže za Vašington post stručnjak za zaštitu okoline Kejleb Ešling.

Prošle godine je između 30.000 i 50.000 napuštenih zlatnih ribica uklonjeno iz voda u okrugu Karver u Minesoti.

-Nekoliko zlatnih ribica nekima se može činiti kao bezopasan dodatak lokalnim vodama – ali nisu, saopštilo je ranije ove godine Ministarstvo prirodnih resursa Minesote.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR