Glas Javnosti

ŽIVOTNA PRIČA IZ TURSKE: Mladi fudbaler pronađen u ruševinama, preživeo zahvaljujući maminom cveću!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kada se činilo da više nema nade, spasioci su ga pronašli

Spasilačke službe su među ruševnima posle 94 časa pronašle sedamnaestogodišnjeg fudbalera Gazijantepa Adnana Muhameta Korkuta!

Tinejdžer je u ispovesti za turske medije otkrio kakvu je strahotu proživljavao dok je zatrpan među zidinama srušene petospratnice čekao da mu neko pritekne u pomoć.

– Ležao sam među ruševinama u dnevnoj sobi. Bilo je hladno pa sam se pokrio ćebetom da se zagrejem. Noge su mi se smrzavale. Nisam znao gde mi je telefon, a pronašao sam ga kada se aktivirao alarm. Onda sam alarm navio da zvoni na svakih 25 minuta da se ne bih uspavao. Očajnički sam čekao spasioce, a onda su se odjednom izvan začuli glasovi. Imamo malog psa, pa sam čuo njegov lavež. Do spasioca je došao njegov lavež, ali ne i moj glas, mene nisu čuli – opisao je mladi fudbaler.

Da bi preživeo jeo je cveće koje je njegova majka držala u stanu. Kada se činilo da više nema nade, spasioci su ga pronašli.

– Stomak mi je bio prazan, jeo sam cveće koje je moja majka uzgajala, da napunim stomak. Bio sam mnogo žedan. Pokušavao sam poslednji put da pustim glas… Onda sam uzeo štap i lupao o plafon, štap se slomio… Nisam mogao da progovorim, ali hvala Bogu, tada sam ugledao svetlost iz rupe u daljini i ljude koji me dozivaju. Pitali su me da li mogu da dođem do tog izlaza, ali to je bilo nemoguće. Onda smo čekali pet sati da malo rasklone šut i dopuzao sam do njih – ispričao je.

Konačan broj žrtava zemljotresa koji je pogodio pojas oko granice Turske i Sirije još nije poznat, jer spasilačke službe i dalje tragaju za preživelima i za telima stradalih.


Do danas je na “crni spisak” upisano više od 24.000 ljudi, dok je broj povređenih prema saopštenju turskih vlasti veći od 77.000.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR