Glas Javnosti

Uredan ormar, miran um: Kako postići savršenu organizaciju garderobe

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Organizovan ormar ne samo da olakšava svakodnevni život i štedi vreme, već i pozitivno utiče na psihičko stanje.

Organizacija ormara može biti izazovan zadatak, ali sa pravim pristupom, svako može postići urednost i funkcionalnost u svom prostoru za odlaganje odeće.
Saveti stručnjaka iz različitih izvora pružaju korisne smernice za transformaciju haotičnog ormara u uredno i praktično okruženje.

Početak organizacije

Za početak, važno je isprazniti ormar i kritički pregledati svaki komad odeće. Stvari koje se nisu nosile više od godine trebalo bi donirati, prodati ili pokloniti, čime se oslobađa prostor i smanjuje nered. Pored toga, pravilno složena odeća, odvojena po kategorijama i bojama, pomaže u očuvanju preglednosti i dostupnosti potrebnih stvari​.

Održavanje reda

Redovno održavanje ormara ključno je za dugotrajnu organizovanost. To podrazumeva razvrstavanje odeće po vrsti, boji ili sezoni, uz pažljivo složene komade kako bi se maksimalno iskoristio dostupan prostor. Kutije ili organizatori mogu pomoći u održavanju reda, posebno za sitne predmete koji se lako gužvaju ili mešaju​.


Praktični saveti

  • Urednost: Složite odeću tako da je lako dostupna i pregledna, s češće korišćenim stvarima na vidljivim i pristupačnim mestima.
  • Kategorizacija: Razvrstajte stvari po nameni, stilu ili sezoni, što olakšava kombinovanje i izbor odeće.
  • Vizuelni dojam: Koristite jednobojne vješalice koje olakšavaju preglednost i doprinose estetici ormara.

Organizovan ormar ne samo da olakšava svakodnevni život i štedi vreme, već i pozitivno utiče na psihičko stanje.
Urednost i red u prostoru za odlaganje odeće mogu znatno poboljšati kvalitet života i pružiti osećaj mira i zadovoljstva.



Glas javnoti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR