Glas Javnosti

Slatka istina: Kako razlikovati pravu čokoladu od imitacija

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Čokolada je sklonija upijanju vlage i stranih mirisa, stoga je preporučljivo čuvati je u hermetički zatvorenim posudama na sobnoj temperaturi da bi se sačuvale njene osobine​.

Kada kupujete tamnu čokoladu, obratite pažnju na njen sastav. Kvalitetna tamna čokolada sadrži visok procenat kakao mase, idealno više od 50%, a u nekim slučajevima i preko 75%.

Kakao maslac je takođe ključan sastojak koji doprinosi kvalitetu, pri čemu treba izbegavati čokolade koje kao zamenu koriste običan maslac ili biljne masti.

Umesto toga, prava tamna čokolada trebalo bi da ima manje od 3g masti na 100g proizvoda i da se odlikuje visokim udelom prave kakao mase.

Pored toga, dodaci u čokoladi kao što su voće ili orašasti plodovi trebalo bi da budu prirodni, a ne umjetni pojačivači arome.

Prilikom odabira čokolade, važno je obratiti pažnju i na njene fizičke karakteristike. Kvalitetna i svježa čokolada ima glatku, sjajnu i tamnu površinu.


Kada je slomite, trebalo bi da se čuje zvonak zvuk, što je znak visokog postotka kakaa. Čokolada koja se topi na sobnoj temperaturi ukazuje na visok postotak kakao maslaca.

Njen ukus treba da bude slatko-gorkast s blagim naglaskom slanoće, što je takođe indikacija visokog udelu kakaoa.

Čokolada je sklonija upijanju vlage i stranih mirisa, stoga je preporučljivo čuvati je u hermetički zatvorenim posudama na sobnoj temperaturi da bi se sačuvale njene osobine​.

Na osnovu ovih smernica, možete uživati u autentičnom i kvalitetnom čokoladnom iskustvu, birajući proizvode koji istinski odražavaju bogatstvo i kompleksnost prave čokolade.



Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR