Glas Javnosti

Ovo je najsrećnija zemlja u Evropi

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Austrija je najsrećnija zemlja Evropske unije, dok su Nemačka i Bugarska na začelju, objavila je Evropska agencija za statistiku (Eurostat).

Evropska agencija za statistiku (Eurostat) objavila je podatke godišnjeg istraživanja "pokazatelji kvaliteta života", prema kojima je Austrija na prvom mestu, dok su Nemačka i Bugarska najmanje srećne zemlje u Evropskoj uniji.

Austrija je ostvarila ukupnu ocenu od 7,9 od 10, dok je istraživanje u Nemačkoj pokazalo rezultat od 6,5, u poređenju sa 7,1 iz prošlogodišnjeg istraživanja na osnovu podataka iz 2021. godine.


foto:pexels

Eurostat je saopštio da su građani EU generalno zadovoljni svojim životom i svoje zadovoljstvo su ocenili sa prosečnom ocenom od 7,1.

Zajedničko drugo mesto dele Poljska, Finska i Rumunija sa 7,7 bodova, dok su, prema podacima, Italija, Španija i Francuska blizu proseka, sa ocenom 7,1, dok je Bugarska jedina zemlja EU čija je ocena bila ispod 6.

"Interesantno je videti da su neke zemlje koje su u bliskoj prošlosti bile povezane sa niskim prihodima, poput Rumunije i Poljske, među zemljama u kojima je zadovoljstvo životom najveće", navodi Eurostat.


Glas javnosti/U01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR