Glas Javnosti

OVAKO JE IZGLEDALA LJUBAVNA STOLICA PRLJAVOG BERTIJA: Koristio je za GRUPNJAKE

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Edvard VII, poznat kao "Prljavi Berti", bio je kontroverzna ličnost britanske monarhije, poznat po svojim ekstravagantnim sklonostima i uživanju u zadovoljstvima koje je pružao Pariz iz doba Belle Époque.

Kao najstariji sin kraljice Viktorije, Edvard je čekao šest decenija da nasledi tron, tokom kojih je često provodio vreme u Parizu, gradu koji je u to vreme bio svetska prestonica zabave i razonode.


Zbog svoje opsednutosti hranom i seksom, Edvard je postao redovan posetilac čuvenog pariskog bordela Le Chabanais, koji je bio poznat po luksuzu i izuzetnim uslugama.


foto:vikipedija

U bordel Le Chabanais, Edvard VII je često dolazio i tamo je imao posebno dizajniranu stolicu koju je napravio Louis Soubrier, zanatlija iz Faubourg Saint-Antoine.



Ova stolica, poznata kao "Siege dAmour" ili ljubavno sedište, bila je prilagođena njegovoj telesnoj građi i omogućavala mu je da uživa u seksualnim aktivnostima bez otežavanja zbog njegove telesne mase. Originalna stolica se i danas čuva kod potomka Louisa Soubriera, a replika se može videti u muzeju seksa u Pragu.

Edvardova reputacija kao ženskaroša i hedoniste bila je široko poznata, a njegov život van braka bio je pun skandala i kontroverzi. Iako je bio oženjen i imao šestoro dece, njegovi vanbračni odnosi i ljubavne afere bile su često predmet javne rasprave i skandala.

 
Njegova majka, kraljica Viktorija, smatrala ga je nepouzdanim i ograničavala mu je kraljevske dužnosti, dok je on nastavljao da vodi ekstravagantan i razuzdan život.


Kasnije, kao kralj, Edvard VII je vodio ozbiljnu politiku i ostavio značajan trag u međunarodnim odnosima, posebno u poboljšanju odnosa sa Francuskom. Iako je njegova politička uloga bila značajna, njegov privatni život i danas ostaje predmet fascinacije i kontroverzi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR