Glas Javnosti

NOVA VRSTA DOSTAVLJAČA: Firma iz Nemačke pokrenula dostavu paketa dronovima

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Jedna firma u Lidenšajdu, u pokrajini Severna Rajna – Vestfalija, u sredu je prva u Nemačkoj pokrenula dostavu paketa dronovima.

To su "linijski letovi za brzu i ekološki prihvatljivu svakodnevnu logistiku iz vazduha", naveli su zajednički proizvođač dronova Third Element Aviation (3EA) iz Bilefelda, Grupa Keršulte iz Ludenšajda i programer HHLA Skaj (Sky), prenosi DPA.
Dron auriol može da isporuči do 80 paketa dnevno, leteći iznad saobraćajne gužve. 3EA planira širenje proizvodnje, a operater proširenje zone koju pokriva, potencijalno na celu Nemačku i Evropu.

Tri firme su naglasile da dronovi ne zahtevaju samo svog pilota, jer će oni iz kontrolnog istovremeno nadgledati 10–12 letelica i intervenisati samo prema potrebi.
Auriol ima hvataljke za preuzimanje paketa do 6,5 kilograma i dostavu s milimetarskom preciznošću. Dron može da leti do 45 minuta brzinom do 65 kilometara na sat.
Savezna vazduhoplovna uprava operaciju je dozvolila posle dve i po godine probnih letova. Operateri su inicijalno fokusirani na industrijski sektor.
Auriol, zbog bezbednosti, za zaštitu uređaja i tereta ima padobran.


Glas javnosti/ B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR