Glas Javnosti

NIJE VIŠE DABLIN: Grad u kojem se najviše konzumira alkohol

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Prema novim istraživanjima, Dablin nije grad u kojem se najviše pije na svetu.

Dablin je završio na drugom mestu, ispod atraktivne evropske turističke destinacije – Praga glavnog grada Češke.

U nedavnoj studiji o destinacijama „za velike količine pića“, turistička platforma Holidu sačinila je listu gradova u kojima se najviše pije.


Ovo rangiranje se zasnovalo na broju kasnonoćnih aktivnosti dostupnih u gradu i procentu lokalnih uživalaca alkohola koji su imali „težu sesiju“ u poslednjih 30 dana – skoro polovina u slučaju Dablina, prema studiji.

Istraživanje takođe tvrdi da zapanjujućih 81,3 odsto stanovništva Irske pije alkohol, što je najveći procenat u bilo kojoj analiziranoj zemlji.

Ipak, grad koji se nalazi iznad Dablina je Prag, grad iz bajke u kojem lokalno stanovništvo konzumira najviše pića po glavi stanovnika na svetu sa oko 481 pivo po osobi.

Skoro 19 odsto svih TripAdvisor „stvari koje treba raditi“ u Pragu uključuje alkohol, od posete pabovima do srednjovekovnih koktel barova.

Berlin je rangiran na trećem mestu, a studija tvrdi da četiri od pet Nemaca pije alkohol po prosečnoj ceni od 4,52 evra po litri.

Dablin možda nepravedno ispustio prvo mesto jer u glavnom grad Republike Irske ima dosta atrakcija povezanih sa alkoholom, a čak je i dom Ginisovog skladišta-vodeće turističke atrakcije u Evropi. 

Upravo je ovo mesto proglašeno najboljom turističkom atrakcijom u Evropi u 2023. godini prema World Travel Awards-u.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR