Glas Javnosti

MINI VODIČ ZA PRESTONICU AUSTRIJE: Ako ne posetite ove tri lokacije, niste ni bili u Beču

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Neretko je par dana u Beču, koliko obično turisti izdvajaju za posetu ovom gradu, zaista nedovoljno da bi se videle sve atrakcije i da bi se u njima uživalo

Ako se nađete u glavnom gradu Austrije, jedno je sigurno: nećete znati gde pre treba da odete i koju atrakciju da posetite. Neretko je par dana u Beču, koliko obično turisti izdvajaju za posetu ovom gradu, zaista nedovoljno da bi se videle sve atrakcije i da bi se u njima uživalo.


Ipak, ima onih koje se često svrstavaju u najposećenije, među kojima su dvorci Beča na prvom mestu, a odmah zatim i čuvena Muzejska četvrt, te poznati avantura park, sa panoramskim točkom i naravno, krstarenje Dunavom - pod pretpostavkom da glavni grad Austrije posećujete tokom onih meseci kada se u krstarenju zaista može uživati.


1. Dvorac Šenbrun

Često karakterisana kao Versaj u Austriji, palata Šenbrun, sasvim sigurno je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Beču. Uz velelepnu palatu, izgrađenu tokom 18. veka, tu je i prostrani park, ali i druge atrakcije. Fontane i lavirint, tek su neke od njih, dok Muzej kočija i Zoološki vrt Šenbrun dodatno upotpunjuju uživanje posetilaca.

Foto: pixabay

Izgrađena polovinom 18. veka, palata Šenbrun je pretrpela mnoge izmene. Uz posetu brojnim odajama palate, tokom organizovanih obilazaka Šenbruna, turisti mogu da vide i bogatu kolekciju kočija, a kako ističe „Visitingvienna“, tu je i izložbena postavka posvećena životu poznate carice Sisi. U okviru Šenbruna funkcioniše i Dečiji muzej, dok u poseti Zoološkom vrtu Šenrbun neće uživati samo deca, već i stariji posetioci palate.


2. Muzejska četvrt

Ne može se posetiti Beč, a da se makar ne prošeta kroz Muzejsku četvrt. Bili ljubitelj umetnosti ili ne, nema sumnje da ćete u ovom delu grada imati priliku da bliže upoznate njegovu dugu i zanimljivu istoriju.

Foto: pixabay

Poseta čuvenoj poslastičarnici, u kojoj se može uživati u originalnom ukusu saher torte, specijaliteta po kome je Beč poznat, naravno se podrazumeva. Muzej istorije umetnosti, u kome se mogu videti dela čuvenih svetskih umetnika, kao i muzej Albertina, tek su neki od muzeja u Beču koje ne treba propustiti.


3. Palata Belvedere

Uz šetnju vrtovima palate Belvedere, ova bečka atrakcija je posebno značajna i zbog galerijske postavke. U palati izgrađenoj tokom 18. veka su posetiocima na raspolaganju i galerije, dok se u Gornjoj palati, kako navodi „Visitingvienna“ nalazi i čuvena slika „Poljubac“, koju je izradio Gustav Klimt.

Foto: pixabay

Vrtovi su oivičeni dvema palatama, koje se nazivaju jednostavno, Gornja i Donja palata. Rezidencija princa Eugena Savojskog često je prva atrakcija koju posećuju turisti prilikom obilaska Beča. Poseta baštama i vrtovima palate Belvedere je potpuno besplatna, a sam lokalitet je u toku cele godine otvoren za posetioce.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR