Glas Javnosti

Mama izgovorila kako ne voli svog sina, a on sve to čuo: Sad se opasno kaje

Porodica
Autor: Glas javnosti

Rekla je da se odmah izvinila svom sinu i da ju je iskušenje duboko pogodilo do te mere da više ne može da spava

Ako ste roditelj, verovatno ste upoznati sa izazivanjem besa koji "puca" u krvnim sudovima, a koji ima tendenciju da trenutno nadvlada svaku racionalnu odluku. Zato vam se može desiti da potpuno izgubite razum i u afektu mnogo više vičete na svoju decu ili izgovorite nešto što zaista ne mislite ni delićem svog bića.

Žena je izrazila žaljenje na roditeljskom blogu "Mumsnet" nakon što je svom 10-godišnjem sinu rekla da ga "mrzi" jer je videla da se ponaša užasno prema svom mlađem bratu.

Ona je napisala šta se desilo i u svakoj reči istakla koliko se osećala krivom što je izgovorila teške reči i čak sebe proglasila "najgorom majkom na svetu".


Ispričala je kako su joj te noći emocije bile na vrhuncu zbog iznenadnog gubitka majke, zbog čega je naglas rekla svom mužu: "Ponekad mrzim to dete" - što je njen sin čuo.

Nakon objave krenuo je talas podrške, a mnogi su joj uputili i saučešće. U međuvremenu, drugi su raspravljali o tome da li je predtinejdžer naučio vrednu lekciju zbog nestašnosti.

- Ne mogu da spavam. Večeras se moj 10-godišnji sin zaista loše ponašao i bio užasan prema svom mlađem bratu. I moja mama je upravo preminula, tako da su emocije na vrhuncu. Otišla sam u kuhinju i rekla mužu: "Ti se bavi njim. Mrzim to dete ponekad" - napisala je na forumu.

Tada je otkrila da je mladić, nažalost, čuo sve što je rekla.

Bila je obuzeta neodoljivim osećajem žaljenja, o čemu svedoči njena objava. Ona je nastavila:

- Osećam se užasno. Očigledno nisam mislila da ga mrzim. Mrzela sam kako se ponašao u tom trenutku. Odmah sam se izvinila. Rekla sam mu da je neprihvatljivo da tako govorim o njemu".

Komentari su pre svega bili puni podrške i roditelji su nudili praktična rešenja. Većina je ovoj ženi ukazala da ne treba da se preterano izvinjava, već da više pažnje skrene ka tome šta se zapravo desilo i u čemu je on to pogrešio.


Dete ima 10 godina, nije malo da shvati da je ovako nešto nedopustivo. Takođe, savetovali su mamu da pazi da se ovako nešto ne ponovi i da vodi računa kada reč "mržnja" upotrebljava u kući.

Aludirajući da je za ispad kriv njen sin, jedna osoba je rekla: "Možda će sada dvaput razmisliti pre nego što bude užasan prema svom mlađem bratu".

Dok joj je jedna mama dala "propusnicu za jednokratni prekršaj", ona je takođe upozorila korisnika da to nikada više ne uradi. Napisala je: "Nemoj preterano da se izvinjavaš. On će postati sumnjičav! Uveri se da on zna za šta se tačno izvinjavaš. Uveri se da zna da ga ne mrziš, da ga voliš više od svega, ali i da shvati da njegovo ponašanje ima posledice".

- Na tvom mestu ja bih rekla ovako: "Ne mrzim te, nije trebalo to da kažem, izvini. Veoma sam isfrusrirana ovim, dosta mi je tvog lošeg ponašanja prema tvom bratu. Ti imaš 10 godina, dovoljno si star da znaš bolje! Očekujem bolje od tebe - glasio je komentar.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR