Glas Javnosti

ЖЕСТОКО ГРАНАТИРАЊЕ ОД СТРАНЕ ТЕРОРИСТА: ИД спржила резиденцију председника Авганистана за време повлачења америчких трупа!

Svet
Autor: Glas Javnosti / Pravda

Дана 10. марта САД су званично најавиле почетак повлачења трупа из Авганистана у оквиру мировног споразума о капитулацији са талибанима.

На основу споразума потписаног 29. фебруара, Вашингтон се сложио да у року од 135 дана од потписивања споразума смањи своје трупе са око 12.000 на 8.600. Влада Кабула под контролом САД није учествовала у споразуму, јер га талибани не виде као странку која има право да нешто одлучи у земљи. Међутим, према споразуму, афганистанска влада мора издати декрет за најмање 1.000 талибанских затвореника који ће бити пуштени ове недеље. Ако се то не догоди, Кабулл ће се суочити са новом рундом напада талибана, а овога пута САД ће се можда одлучити да не интервенише.

Овај развој догађаја уследио је интензивирањем ИД-ових акција у земљи. Дана 9. марта ИД је гранатирала председничку палату у Кабулу током инагурације председника после недавних избора.

Терористичка група користила је импровизовани ракетни систем и тврдила да су све ракете погодиле своје мете. Провладини извори тврде да гранатирање није проузроковало жртава.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR