Glas Javnosti

ŽESTOKO GRANATIRANJE HARKOVA: Najmanje 11 mrtvih i više od 40 ranjenih u hipermarketu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Najmanje jedanaest osoba je poginulo, a više od 40 je ranjeno u ruskom granatiranju hipermarketa u Harkovu, saopštile lokalne vlasti.

Prema navodima britanskog BBC, koji se poziva na prvog čoveka Harkovske vojne oblasti Olega Sinegubova, crni bilans povećan je na 11 osoba, šestoro je poginulo na mestu, najmanje 40 je ranjeno a 16 ljudi se vodi kao nestalo

Sa druge strane, u Belgorodu su ubijene tri osobe, a deset povređeno, posle raketnog napada vojske Ukrajine, saopštava Kremlj. Mađarska je blokirala isplatu ruskog novca za kupovinu oružja za Ukrajinu, navodi Fajnenšal tajms.

Ukrajinski grad Harkov je granatiran više puta – poginulo je najmanje šest osoba u napadu na hipermarket, a više od 40 je povređeno, saopštio je šef Harkovske vojne oblasti Oleg Sinegubov.

Posle udara ruskih snaga na prodavnicu, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je pozvao svetske lidere da obezbede veću zaštitu od vazdušnih napada.


Sa druge strane, ruski grad Belgorod pretrpeo je raketni napad u kojem su tri osobe poginule, a 10 je povređeno, saopštio je gubernator Vječeslav Glatkov.

Mađarska je blokirala odobrenje EU da se koriste sredstva dobijena od zamrznute ruske imovine za kupovinu oružja za Ukrajinu, reklo je pet ambasadora zemalja članica EU za Fajnenšal tajms. Reč je o 190 miliona dolara.

Vojska Ukrajine u Donjecku navodi da je oborila još jedan, osmi po redu u proteklih 20 dana, ruski avion Su-25, što je potvrdio i Zelenski.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je saveznike da povuku zabranu Ukrajini da koristi oružje Alijanse u napadima na vojne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.


Glas javnosti/BBC

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR