Glas Javnosti

ŽESTOKA OSVETA UKRAJINE? Pogođena ruska baza u Soledaru: Kijev navodi da je ubijeno više od 100 vojnika! (VIDEO, FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Vojska Ukrajine saopštila je da je ispalila projektil na grupu ruskih vojnika koji se nalaze u Soledaru, pri čemu ih je navodno ubijeno više od sto.
Grupaciju ruskih vojnika identifikovale su ukrajinske snage za specijalne operacije, saopštila je komanda za specijalne operacije. Artiljerija je usmerena na koncentraciju trupa, praćena raketom Točka-U, ubijajući ruske vojnike u tom području, saopštila je komanda.

Zajedno sa 100 vojnika, u udaru je uništena ruska vojna oprema.U toku su žestoke bitke između ukrajinskih snaga i regularne ruske vojske i privatne plaćeničke grupe Vagner – dve poslednje tvrde da Rusija kontroliše grad. Ukrajina je negirala da je rudarski grad pripao Rusiji, javlja Kijev indipendent.

Prethodno su ruske snage napale grad Zaporožje tokom noći, što je objavio sekretar Gradskog veća Zaporožja Anatolij Kurtev na svom Telegram kanalu."Oštećeni su infrastrukturni objekti. Na licu mesta je izbio požar. Prema preliminarnim informacijama, ljudi nisu povređeni", naveo je tada Kurtev.Podsetimo, na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi Jevgenij Prigožin, šef plaćeničke grupe Vagner, sa pojedinim pripadnicima grupe u rudnicima soli u Soledaru, čime je Prigožin poručio da su Vagnerove jedinice preuzele kontrolu nad celom teritorijom Soledara.Kontrola ovih rudnika soli u ovom delu Donjecke oblasti imala bi simboličnu, vojnu i komercijalnu vrednost za Rusiju i predstavljala bi prvu značajnu pobedu Moskve na frontu nakon više meseci vojnih neuspeha. Procenjuje se da ima 200 kilometara napuštenih tunela rudnika koji presecaju okolno područje.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR