Glas Javnosti

ŽENA IZBODENA U BLIZINI HAJD PARKA: Natpis na majici bio povod za napad?

Svet
Autor: Glas javnosti

Žena koja je nosila majicu sa natpisom poznatog satiričnog časopisal Šarli Ebdo izbodena je nožem u nedelju popodne blizu Hajd parka u Londonu.

Na snimcima koji se šire  društvenim mrežama vidi se kako se muškarac obučen u crnu odeću i sa kapuljačom na glavi približava ženi. On je zatim ubada nožem i počinje da beži, dok su prolaznici koji su se u trenutku incidenta našli blizu žene pritrčali da joj pomognu.

Napadač je počeo brzo da trči, a u jednom trenutku je čak bacio i nož kojim je ubo ženu. Ubrzo je na lice mesta došla i policija.

Žena (39) je uspela da ustane, sve vreme držeći desnu ruku po kojoj je bilo krvi, blizu svog tela. Njoj je odmah pružena lekarska pomoć i na svu sreću prošla je sa lakšim povredama.

Detalj na njenoj majici privukao je posebnu pažnju policajaca, pa neki naslućuju da je možda to razlog zbog kog je žena, iz čista mira ubodena na ulici.

Naime, ona je na sebi nosila crnu majicu sa logoom poznatog francuskog satiričnog časopisa Šarli Ebdo.

Inspektori ne mogu sa sigurnošću da tvrde da li je taj natpis isprovocirao muškarca budući da je istraga još uvek u toku.

Podsetimo, 12 novinara satiričnog časopisa ubijeno je u januaru 2015. godine od strane muslimanskih ekstremista. Oni su bili revoltirani prikazom ilustracijom proroka Muhameda koji je osvanuo u pomenutom listu, pa su se osvetili tako što su upali u prostorije redakcije i ubili novinare.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR