Glas Javnosti

ZELENSKI: Zapad se boji sukoba sa Moskvom

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapadne zemlje ne šalju vojsku u Ukrajinu zbog straha od velikog sukoba sa Rusijom, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu „HugoDécrypte“.

„Ukoliko ne pomognu Ukrajini njihovim oružanim snagama, vazdušnim ili nekim drugim, to je zato što se boje da će početi rat protiv Rusije, što govori o tome da se oni stvarno boje Moskve“, ocenio je ukrajinski lider.

Zelenski je aktuelnu situaciju nazvao cinizmom, jer ispada da se Sjedinjene Američke Države ne boje mogućeg rata protiv Irana, odobravajući paket pomoći Izraelu.

On je u intervjuu francuskom blogeru Ugou Traveru, odgovarajući na pitanje vidi li neku vezu između Ukrajine i nedavne eskalacije među Iranom i Izraelom i situacije u Pojasu Gaze, rekao da se ona ogleda u tome što Kijev shvata da situacija u svetu stvarno ide u prilog Rusiji.

Osim toga, predsednik Ukrajine je takođe istakao da Kijev mora da prizna jake strane Moskve.

Početkom februara, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je da su ukrajinske snage od ofanzivnih prešle na odbrambena dejstva i ocenio je situaciju na frontu kao tešku i napetu.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR