Glas Javnosti

Zelenski otkrio kako bi moglo da dođe do kraja rata: Evo koji su njihovi dalji koraci

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina će predstaviti Rusiji konkretne mere za postizanje mirovnog rešenja sukoba u Ukrajni na drugom mirovnom samitu, izjavio je danas u Švajcarskoj na globalnoj Mirovnoj konferenciji o Ukrajini predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Govoreći na plenarnom sastanku samita, Zelenski je rekao prisutnima da Rusija nije zainteresovana za mir i da bi učesnici samita trebalo zajedno da odluče kako postići mir "na istinski trajan način" i u skladu sa Poveljom UN, prenosi Kijev Indipendent.

Kada će doći do kraja ratnog sukoba?

- Kada plan akcije bude na stolu, dogovoren od svih i transparentan za sve, tada će biti dostavljen i predstavnicima Rusije, tako da na drugom mirovnom samitu možemo označiti stvarni kraj rata - rekao je Zelenski.

Preko 100 predstavnika zemalja i međunarodnih organizacija prisustvuje mirovnom samitu koji se održava u gradu Birgenštoku nedaleko od Luzerna.


Zelenski izneo mirovni predlog

Zvanični Kijev se nada da će razviti novi zajednički mirovni plan na osnovu mirovnog predloga u 10 koraka predsednika Zelenskog.
- Naši najvažniji ciljevi ovog vikenda su da inspirišemo proces koji će dovesti do okvira za sveobuhvatan, pravičan i trajan mir za Ukrajinu na osnovu međunarodnog prava i Povelje UN - rekla je švajcarska predsednica Viola Amherd i istakla da je mirovni proces koji ne uključuje Rusiju "nemoguć".Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR