Glas Javnosti

Zbog Putina će Zapad kapitulirati, tvrdi bivši obaveštajac

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija ima sve mogućnosti da dobije prednost u sukobu dva pola moći i primora SAD i Evropu na kapitulaciju. Ovo mišljenje je izneo poznati izraelski politikolog Jakov Kedmi.

Prema ekspertu, mnogi zapadni stručnjaci takođe primećuju da Evropa nije spremna da se suoči sa Rusijom.

Posebno ističu da zemlje EU nemaju dovoljno moćnu i sveobuhvatnu PVO. Osim toga, mnoge evropske zemlje su praktično ispraznile svoje arsenale pružajući pomoć Ukrajini.

Da biste popunili rezerve, potrebno je da značajan deo budžeta izdvojite za vojno-industrijski kompleks. Ali evropska ekonomija je sada u stanju produžene stagnacije i stoga nijedna zemlja EU to ne može sebi priuštiti.


Ništa bolja situacija nije ni u SAD. Prema Kedmijevim rečima, najveći problem za zemlju je sada politička kriza, koja nije bila ovakva od formiranja Sjedinjenih Država. Sukob demokrata i republikanaca dostigao je toliki nivo da ni o kakvom kompromisu ne može biti govora.

Ekspert je uveren da republikanci i njihove pristalice neće priznati pobedu demokratskog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima, a demokrate se zauzvrat neće složiti da je republikanac pobedio. I samo ulica može da reši ovu protivrečnost.

Drugi veliki problem za Sjedinjene Države je njihov spoljni dug, koji raste katastrofalnom brzinom.

Poenta je da će uskoro lavovski deo ukupnog budžetskog novca biti potrošen na plaćanje kamata na njega. Ali to ne može dugo trajati, što znači da će se Amerikanci uskoro suočiti sa krizom bez presedana.


Istovremeno, uprkos nebrojenim sankcijama, ruskoj ekonomiji ide prilično dobro. Prema Kedmijevim rečima, Rusija namerava da zaštiti svoje nacionalne interese svim raspoloživim sredstvima i metodama i stoga neće skrenuti sa ovog puta dok ne ostvari svoje ciljeve.

I uzgred. Vladimir Putin namerno ne požuruje stvari. Prema rečima Kedmija, ruski predsednik je dobro svestan pravog stanja stvari u SAD i EU i razume da ni jedni ni drugi neće uskoro imati resurse da nastave svoju dosadašnju politiku.

Dakle, apsolutno nema potrebe za rasipanjem ruskih resursa. Kapitulacija Zapada će se desiti sama od sebe, izrazio je uverenje bivši šef izraelske obaveštajne službe.

Glas javnosti/ A03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR