Glas Javnosti

Zbog KAFE ZA PREDSEDNIKA kažnjen lokal: Zelenski pio kafu kada je vladala zabrana

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da će nadoknaditi štetu kafiću u gradu Hmeljnicki.

Ovaj ugostiteljski objekat je kažnjen jer su tu posluženi predsednik i njegova pratnja tokom blokade uvene zbog pandemije koronavirusa.

Zelenski i nekoliko zvaničnika fotografisani su kako piju kafu u kafiću L'umor tokom posete Hmeljnickom 3. juna u vreme kada je na snazi bila zabrana usluživanja gostiju u zatvorenom prostoru.

Kancelarija predsednika objavila je fotografije na kojima se vidi da svi sede za stolom i niko ne nosi masku.

Fotografija je naišla na kritike na društvenim mrežama, a prošle sedmice sud u Hmeljnickom izrekao je novčanu kaznu kafiću u iznosu od 638 dolara jer su prekršene zabrane uvedene u martu radi suzbijanja širenja koronavirusa.

Nije bilo naloga protiv Zelenskog, ali je od Vrhovnog suda zatraženo da donese odluku da li bi kazna narušila imunitet predsednika.

-Kao građanin Ukrajine, osećam odgovornost zbog narušavanja karantina u Hmeljnickom. Dobrovoljno ću platiti iznos kojim je kafić kažnjen-, rekao je Zelenski, izražavajući spremnost da plati i svoju kaznu ukoliko bude izrečena.

Ukrajina je krajem maja krenula sa ublažavanjem određenih restriktivnih mera. Od 5. juna, ili dva dana nakon boravka predsednika, kafićima u Hmljenickom je dozvoljeno da uslužuju goste u zatvorenom prostoru sve dok nose maske i drže odstojanje.

U Ukrajini je koronavirusom zaraženo 37.241 osoba a umrlo je 1.012.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR