Glas Javnosti

ZBOG GROZNIH GLASINA U ŠKOLI NIJE IZDRŽAO : Dečak (17) je izvršio samoubistvo

Svet
Autor: Glas javnosti

Tinejdžer je 30. aprila izvršio samoubistvo nakon što je godinu dana trpeo nasilje i slušao glasine o tome kako je silovatelj

Prestižni internat u Nju Džersiju priznao je da nije učinio dovoljno da zaštiti učenika (17) koji je sebi oduzeo život u kampusu nakon što su se proširile neosnovane glasine da je silovatelj.

Džek Rid pohađao je školu Lorensvil u okrugu Merser, koja se nalazi blizu Univerziteta Prinston, gde školarina košta vrtoglavih 76.000 dolara godišnje.

Rid je 30. aprila izvršio samoubistvo nakon što je godinu dana trpeo nasilje i slušao glasine o tome kako je on silovatelj.

“Škola priznaje da su maltretiranje i neljubazno ponašanje drugih učenika doprineli tome da Džek Rid sebi oduzme život”, piše u saopštenju rukovodstva škole.

Izjava je bila deo dogovorenog sporazuma između poznatog internata i Ridovih roditelja.

“Jedina stvar koju bih voleo da promenim je da ponovo vratim Džeka”, rekao je njegov otac za NewYork Times.

Džek je u internat došao u jesen 2020. godine kao učekih druge godine i vrlo brzo se sprijateljio sa ostalim učenicima.

Međutim, tokom prolećnog semestra, počele su da kruže glasine da je on silovatelj.

Uprkos glasinama, tinejdžer se vratio u školu u septembru 2021. godine i izabran je za predsednika bloka u internatu u kom je živeo.

Međutim, nova funkcija koju je dobio samo je pojačala glasine o njemu i maltretiranje se brzo nastavilo.

Rida su učenici stalno uznemiravali, a često su mu slali i anonimne poruke na društvenim mrežama, što je dovelo do daljeg širenja glasina, piše NY Post.

Tokom raspusta, Rid i njegovi drugovi iz razreda organizovali su tajno poklanjanje poklona za novu godinu. Džek je tada dobio zviždaljku za silovanje i knjigu koja daje savete o tome kako da se sprijateljite s nekim.

Dečakov otac kaže da je njegovom suinu to jako teško palo i da se stalno pitao kada će te glasine prestati.

Drug iz razreda koji je ranije bio disciplinski kažnjen zbog maltretiranja Rida, na kraju je izbačen iz škole zbog drugog incidenta, otkrila je škola.

Neimenovani učenik je ostao bez nadzora dok je pakovao svoje stvari, a tokom druženja sa vršnjacima, lažno im je rekao da je Džek kriv što je on izbačen iz škole.

Iste noći, Rid je stavio Bibliju u džep svog šortsa za teretanu i ostavio poruku u kojoj je roditelje uputio na “Gugl dokument” u kom je detaljno opisivao kroz šta je prošao i koliko se oseća bespomoćno.

“Morao je da pobegne od bola i poniženja koje je osećao”, rekao je Ridov otac.

Njegova majak kaže da je Džek išao na terapije kod psihologa pre nego što je izvršio samoubistvo, asli svom terapeutu nikada nije otkrio da ima suicidne misli.

Pre svoje smrti, Džek se obratio upravi škole i zamolio ih da obuzdaju ove lažne glasine i škola je pokrenula istragu.

Rezultati istrage pokazali su da nema dokaza da je Džek silovatelj.

Glas javnosti / Objektiv

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR