Glas Javnosti

ZAVRŠIO U BOLNICI ZBOG ŠTUCANJA: Zdravlje lidera ponovo pod znakom pitanja

Svet
Autor: Glas javnosti

Žair Bolsonaro, predsednik Brazila zadržan je u bolnici zbog testiranje pošto što je duže vreme štucao, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se očekuje on će biti zadržan zbog posmatranja između 24 i 48 sati, ali ne nužno u bolnici, piše BBC, a se u saopštenju naglašava da se Bolsonaro "oseća dobro".

Brazil je zabrinut za zdravlje svog lidera od kada je uboden u stomak tokom izborne kampanje 2018. godine i teško ranjen. Bolsonaro  je imao nekoliko operacija od tada, dok lekari štucanje povezuju sa iritacijom jednjaka nakon hirurškog zahvata na abdomenu.

Kako se spekuliše štucanje ima veze sa stomatološkom operacijom koju je imao ranije ovog meseca, pošto je počelo neposredno posle toga.

Bolsonaro, koji je dve i po godine na čelu države, je pod sve većim pritiskom zbog načina na koji je rukovodio krizom izazvanom pandemijom kovida19.

Desetine hiljada ljudi protestovalo je početkom meseca na ulicama zbog navodne korupcije prilikom nabavke vakcina, a samo prošlog meseca broj smrtnih slučajeva od korone u Brazilu prešao je 500.000.

Predsednik Brazila  je i sam oboleo od kovida19 prošle godine, ali se u potpunosti oporavio, a Brazil je po broju umrlih drugi u svetu, posle SAD.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR