Glas Javnosti

ZATVARA SE NAJBOLJI RESTORAN NA SVETU: "Noma" na pauzi

Svet
Autor: Glas javnosti

Zatvara se najbolji restoran na svetu, čuveni Noma restoran koji uspešno vodi šef Rene Redžepi. Noma je u Antverpenu u Belgiji peti put odlukom žirija The World’s 50 Best Restaurants proglašena za najbolji restoran na svetu u 2021. godini. Tada se Rene Redžepi izjednačio sa Feranom Adrijom po broju pobeda na ovom prestižnom takmičenju.

Čuveni Redžepi je zaista osvojio sve što je mogao. Pored toga što je njegov restoran bio najbolji od svih, on je osvojio i treću Mišlenovu zvezdicu. Međutim, on je iznenadio javnost kada je saopštio da će Noma postojati još svega godinu dana. Nakon što bude svetu predstavio svoj letnji meni za 2023. godinu, Noma će biti zatvorena, prenosi Tumagazin.
Hvaljen kao jedan od najuticajnijih kuvara na međunarodnoj gastronomskoj sceni, kulinarski čarobnjak Rene Redžepi je doslovno ponovno izmislio nordijsku kuhinju. Kao kuvar se oslanjao se na sopstveno kulturno nasleđe, nudeći inventivnu fuziju nordijske i makedonske kuhinje. Svaki specijalitet je baziran na lokalnim specijalitetima.


Rene Redžepi je objasnio da želi da putuje i da istražuje svet, da otkriva nove ukuse i kuhinje. Ovakva odluka je usledila posle višegodišnjeg razmišljanja, navodi čuveni šef. Na putovanje po svetu vodiće ceo svoj tim, kako bi zajedno tražili inspiraciju koja će osvojiti svet u 2024. godini, piše TU magazin.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP