Glas Javnosti

ZASTOJ U PROIZVODNJI VAKCINA PROTIV KORONE: Isporuka dogovorene količine doza znatno smanjena, JOŠ UVEK SE ČEKA ODOBRENJE!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Evropska komisija primila je obaveštenje od AstraZenece da u početku neće moći da isporuči dogovorene količine vakcine protiv korona virusa nakon što dobije odobrenje medicinskog regulatora EU-a koje se očekuje krajem januara.

Ovu informaciju je objavio nemački Bild, a potvrdio portparol kompanije.

On je rekao kako početne isporuke vakcine Evropskoj uniji, koje kompanija razvija s Oksfordovim univerzitetom, neće dostići ciljane količine zbog zastoja u proizvodnji.

-Početne količine biće manje od prvobitno predviđenih zbog smanjene proizvodnje u proizvodnji unutar našeg evropskog lanca isporuke- rekao je portparol u saopštenju u kojem nije naveo detalje, preneo je Rojters.

-Isporučićemo desetine miliona doza u februaru i martu EU-u, dok nastavljamo povećanje količine proizvodnje- dodao je on.

Značajno manje količine vakcina

Austrijski novinski portal OE24 takođe je naveo da su moguća kašnjenja u isporuci i da je AstraZeneca rekla evropskim koordinatorima za vakcinisanje u četvrtak da će u prvom tromesečju isporučiti značajno manju količinu nego što je dogovoreno.

OE24 je dodao, ne navodeći svoje izvore, da je austrijski koordinator Martin Auer rekao saveznim pokrajinama da je isporuka vakcina Austriji s prvobitno planiranih dva miliona doza smanjena na između 500.000 i 600.000 doza.

Očekuje se da će Evropska agencija za lekove (EMA) 29. januara odobriti vakcine AstraZenece.

U EU-u su dosad odobrene vakcine Fajzer i Moderna, ali postoji problem i s njihovom isporukom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR