Glas Javnosti

ZAŠTO FEJSBUK NE RADI? Oglasili se iz kompanije i OTKRILI UZROK!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kompanija Fejsbuk objavila je danas da njihovi serveri ne rade, a istovremeno su pali i instagram i vocap.

Sada su se oglasili iz kompanije i objasnili o čemu je reč.

Naime, šef tehničkog odseka Fejsbuka Majk Šrefer oglasio se na Tviteru i objavio da ova kompanija ima problema sa umrežavanjem, te da timovi rade da što brže otklone ove probleme.

- Najiskrenije se svima izvinjavamo zato što je došlo do prekida u radu. Imamo problema sa umrežavanjem i timovi rade što je brže moguće da otklone greške i obnove rad što je brže moguće - rekao je Šrefer.

Podsetimo, društvene mreže Fejsbuk, Instagram i WhatsApp već više od četiri sata ne rade širom sveta.

I do sada se dešavalo da društvene mreže „padnu“, ali nikada do sada one nisu bile van funkcije više od četiri sata. Fejsbuk se izvinio svojim korisnicima i poručio da se radi na tome kako bi se otklonio kvar, ali za sada sve je ostalo na tome.

Zanimljivo je i da se ovo dešava samo dan pošto je Fransiz Haugen, uzbunjvač iz Fejsbuka, otkrila u jednom intervjuu da ova društvena mreža daje prednost profitu nad javnim dobrom. Svoje tvrdnje potkrepila je sa više od deset hiljada stranica internih istraživanja i dokumenata.

Fransiz je 37-godišnjakinja koja je radila kao menadžer proizvodnje u Fejsbuku. Bavila se pitanjima integriteta u kompaniji. Kaže da dokumenti pokazuju je Fejsbuk upućen u to da se njegove platforme koriste za širenje mržnje, nasilja i dezinformacija, ali da kompanija nikada nije reagovala, već prikrivala dokaze, piše CNN.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR