Glas Javnosti

ZAŠTO BELORUSIJI PRETI diskvalifikacija sa EUROSONGA? Reč je o teksu i LUKAŠENKU! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Unija evropskih radiotelevizija (EBU) odbacila je belorusku pesmu za Evrosong i najavila da ce diskvalifikovati Belorusiju, ako je ne izmeni ili ne predloži novu, jer kako se navodi, vređa proteste protiv beloruskog predsednika Lukašenka.

Pesma benda, koji je ranije objavljivao pesme u kojima vređa proteste protiv predsednika Aleksandera Lukašenka, izazvala je bes opozicionih politicara i pozive nekih clanova Evropskog parlamenta, da se Belorusija iskljuci iz popularnog takmicenja, prenosi portal Indeks.

- Zakljucili smo da pesma dovodi u pitanje nepoliticki karakter Evrosonga - saopštila je Unija i dodala da reakcije koje je izazvala pesma "prete reputaciji Evrosonga".

Pesma grupe Galasy ZMesta sadrži reči poput „naučiću vas redu“ i na zvaničnom Jutjub kanalu takmičenja dobila je 5.800 lajkova i 40.000 dislajkova, od više od pola miliona pregleda.

Bude li pesma izvedena, kritičari kažu da bi legitimisala nasilni obračun Lukašenka protiv masa koje su izašle na ulice nakon spornih predsedničkih izbora u avgustu prošle godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR