Glas Javnosti

Zara uvredila Eparhiju u Španiji: Kršenje verskih osećanja

Svet
Autor: Glas javnosti

U jednoj sceni prikazana je žena u kratkoj beloj haljini koja kao manekenka ide ka Gospinom liku

Eparhija Malage u Španiji razmatra tužbu protiv širenja reklame modnog brenda koja koristi crkvene simbole i elemente Strasne sedmice. Eparhija je tokom vikenda izdala saopštenje u kojem upozorava na "ozbiljno kršenje verskih osećanja" u muzičkom spotu modne marke Zara.

Video prikazuje nekoliko oskudno odevenih ženskih i muških modela koji poziraju za modni brend na više lokacija u provinciji Malaga. Nekoliko crkava poslužilo je kao pozadina reklame, uključujući i katedralu u Malagi.

U jednoj sceni prikazana je žena u kratkoj beloj haljini koja kao manekenka ide ka Gospinom liku. U kasnijoj sceni, on se klanja Gospi i celiva joj ruku.

Eparhija tvrdi da su kompanija Zara i producenti reklamnog videa instrumentalizovali sveta mesta u čisto komercijalne svrhe. Osim toga, crkvene vlasti nisu dale dozvolu za snimanje. Zbog toga u eparhiji razmišljaju o "neophodnim zakonskim merama".


Inače, prošle nedelje, Rijana je zapanjila mnoge kada je pozirala za naslovnicu jednog magazina, na kojoj je obučena kao časna sestra. Takođe poznata glumica Sidni Svini nedavno je "zasijala u filmu" (kao potajno trudna sestra) koja se bori za život u italijanskom samostanu.

U svetu mode, sestre su dugogodišnji izvor inspiracije za dizajnere. Tokom svog radnog veka kao kreativnog direktora Diora, Džon Galijano je 2008. godine kreirao kolekciju Haute Couture sa šiljastim marama koje podsećaju na one koje su nosile časne sestre 1950-ih. Takođe, ponovo je bio pogođen božanskim nadahnućem 2019. godine, kada je poslao modele niz pistu u Maison Margiela u belim i crnim platnenim velom. Klasičnu siluetu su takođe iznova osmišljavali, između ostalih, Schiaparelli, Marine Serre, Emilia Vickstead i Vakuera. Nedavno je Bella Hadid prošetala pistom Coperni jesen-zima 2022. noseći pokrivala za glavu koja podsećaju na monahinje.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR