Glas Javnosti

ZAPLENJENO POLA TONA KOKAINA U LUCI ROTERDAM: Drogu skrivali u keramici!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ogropmne količine pošiljki kokaina zaplenjene su u poslednjih mesec dana u luci u Roterdamu. Povodom toga istrage još traju, a prema pisanjima tamošnjih medija, istraga proverava i mogućnost da li je sa ovim švercom povezana balkanska mafija.

Sada se se beleži i zaplena kokaina koji je iz Brazila bila spreman da bude isporučen baš ovoj luci, Roterdam, prenosi podgorički Dan.

-U luci Navegantes u Brazilu otkriveno je 543 kilograma kokaina.

Droga je bila sakrivena u pošiljci keramike koja se trebala otpremiti u Roterdam. Kokain je otkrio službeni pas policije .

Ovo je drugi put ove nedelje da je presretnuta pošiljka kokaina. U ponedeljak, 2. avgusta, pronađeno je 537 kilograma skrivenih među pošiljkom stočne kože koja će se otpremiti u Francusku.

U poslednjih mjesec dana širom Evrope i regiona  zaplenjene su veće količine droga. Istrage koje se vode povodom tih zaplena usmerene su i ka proveri da li se balkanska mafija dovodi u vezu sa tim pošiljkama. Poslednje veće zaplene dogodile su se pre oko mesec dana luci Drač i u Luci Roterdam.  

Takođe, u poslednje vreme zabeležene su i zaplene kokaina koji je oktriven u balkanskim lukama.

Kao vodeće balkanske, ali i evropske, narko grupe prema pisanjima medija a i izveštajima stranih stručnih organizacija, smatraju se kotorski kavački i škaljarski klan.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR