Glas Javnosti

ZAPLENJENO 4 TONE KOKAINA: Razbijena velika ALBANSKA banda!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Evropol je saopštio da je, pažljivo koordinisanom policijskom operacijom u 10 zemalja razbila albanski organizovani kriminalni sindikat koji je švercovao kokain iz Južne Amerike u Evropu!

 

-Uhapšeno je 20 osumnjičenih, u okviru petogodišnje istrage koju su predvodili Italijani, Policija je zaplenila i više od 5,5 miliona evra u gotovini, izjavila je policijska agencija EU.

Banda, poznata kao "Kompanija Belo", bila je jedna od najaktivnijih evropskih mreža za krijumčarenje kokaina! Osumnjičeni se suočavaju sa optužbama koje uključuju međunarodnu trgovinu narkoticima i ubistva.

Grupa je neobična u masovnoj međunarodnoj trgovini drogom po tome što je kontrolisala svaki aspekt lanca snabdevanja, od organizovanja isporuka droge iz Južne Amerike do distribucije širom Evrope, rekao je Jari Liuku, direktor Evropolovog evropskog centra za teški i organizovani kriminal.

Banda je čak utisnula svoj logotip, i logotipe drugih kriminalnih grupa za koje je uvozila drogu, na blokove kokaina koji su se prevozili u Evropu i često distribuisali automobilima sa skrivenim odeljcima kako bi sakrili drogu i nedozvoljenu gotovinu.

Koristila je kriminalce u kineskoj organizaciji kako bi pomogla pranje prihoda putem podzemnog sistema prenosa, navodi se.

Tokom petogodišnje istrage, 84 druga člana bande uhapšena su u Italiji, Ekvadoru, Holandiji, Britaniji, Švajcarskoj i Nemačkoj.

(Glas Javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR