Glas Javnosti

Zaoštravaju se odnosi između SAD i Severne Koreje: Priprema se lansiranje BALISTIČKOG PROJEKTILA?

Svet
Autor: Glas javnosti

Severna Koreja bi mogla u skorijoj budućnosti da testira poboljšanu verziju interkontinentalnog balističkog projektila. Na ovo je danas upozorio načelnik Severne vojne komande američkih oružanih snaga general avijacije Glen Van Herk, dodajući da bi ovakav potez mogao da pogorša tenzije između Pjongjanga i Vašingtona.

Izjava američkog generala ukazuje na zabrinutost Vašingtona da bi Pjongjang mogao da nastavi sa testiranjem raketnog i nuklearnog naoružanja dan uoči prve misije američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i sekretara za odbranu SAD Lojda Ostina Južnoj Koreji, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Severnokorejski lider Kim Džong Un zahtevao je da se nastavi proizvodnja nuklearnog naoružanja čak i tokom privremene obustave testiranja.

Govoreći pred senatskim odborom za oružane snage general Van Herk je ocenio da je nova, poboljšana verzija interkontinentalne balističke rakete "znatno veća i po svemu sudeći opasnija" i kao takva predstavlja veću pretnju po SAD, ali je izrazio poverenje u sposobnost američke antiraketne odbrane.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR