Glas Javnosti

Заједно и током епидемије - Принц Филип долетео својој краљици

Svet
Autor: Glas Javnosti / RTS

Војвода од Единбурга пребачен је у замак Виндзор да би био са краљицом током кризе због коронавируса. Принц Филип (98) хеликоптером је превезен у њихову резиденцију у Беркширу.

Верује се да војвода у почетку није планирао да се пресели из свог дома на имању Сендрингхем. Међутим, пар се није видео од фебруара и, како криза расте, није било јасно када ће се поново видети

Иначе, краљица је напустила Лондон у четвртак ујутро како би се „социјално дистанцирала", преноси Метро.

Преселила се у Беркшир недељу дана раније него што је то уобичајено у ово доба године, а очекује се да ће тамо остати и после ускршњег периода.

Пре одласка, обавила је службене дужности, а комуникацију са премијером Борисом Џонсоном одржава телефоном.

Филип се повукао са краљевских дужности у августу 2017. године, после чега проводи време највише на Вуд фарму на имању у Норфолку.

Иначе, због опасности од коронавируса, бројчано је умањено особље на дворцу Виндзор. Краљица и војвода ће, како је најављено, следити одговарајуће савете од медицинског особља и владе.

Премијер Џонсон позвао је све у Великој Британији, посебно старије од 70. година, да избегавају све контакте и путовања као део невиђених мирнодопских мера усмерених на контролу ширења болести, пише Метро.

Из Бакингемске палате је саопштено да ће јавни догађаји у којима треба да учествује краљевска породица бити отказани или одложени.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR