Glas Javnosti

ZAHUKTAVA SE RAT! UKRAJINSKE SNAGE SPREMAJU KONTRAOFANZIVU: Kod Zaporžja se skupilo oko 40.000 vojnika

Svet
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

Ukrajinska vojska priprema kontranapad u zaporoškom pravcu, uočeno je gomilanje protivničkih snaga u oblasti grada Zaporožja, do 40.000 ljudi, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

„Jasna nam je situacija i pripremamo se da dočekamo nezvane goste. U blizini Zaporožja je velika grupacija, koju čine razne jedinice, oko 40.000 vojnika“, rekao je Balicki za televizijski kanal „Rusija 24“.

S druge strane, ukrajinski činovnici saopštavaju da ukrajinskim snagama postaje sve teže da gađaju ruske ciljeve zbog toga što Rusi „uče na svojim greškama“, prenosi televzijski kanal Si-En-En.



Prema navodima kanala, ukrajinskoj vojsci je sve teže da izvodi napade na logističke centre i skladišta s municijom.

Predstavnik Glavne obaveštajne uprave Miinistarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibicki rekao je za televizijski kanal da Kijev očekuje da će ruska vojska krenuti u ofanzivu na proleće.

„Rusija će nastaviti ofanzivna dejstva, jer nisu uspeli da postignu osnovni cilj – potpunu okupaciju Donjeckog i Luganskog regiona. Na te teritorije, kako pretpostaljamo, biće usredsređeni osnovni ofanzivni napori Ruske Federacije“, rekao je Skibicki.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR