Glas Javnosti

ZAHAROVA: Zapad neće sprečiti Rusiju, Srbiju i RS da sarađuju i pored neviđenog pritiska

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da niko sa Zapada ko sprovodi nekolonijalnu politiku neće sprečiti Rusiju, Srbiju i Republiku Srpsku da razvijaju uzajamno korisnu saradnju i da zajedničkim snagama doprinesu jačanju mira i stabilnosti na Balkanu.

Komentarišući poseti predsednika RS Milorada Dodika Moskvi, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, i odnose Moskve i RS, Zaharova je rekla:

„Znamo koliko napora Zapad ulaže kako bi prisilio naše srpske prijatelje da odustanu od saradnje sa Rusijom. Pritisak koji se na njih vrši je bez presedana, u istorijskom kontekstu to nije viđeno. Koristi se čitav spektar ucena, sankcija, pretnji, sve u skladu sa najgorim evropskim tradicijama.“


Imajući to u vidu Moskva još više ceni samostalnu politiku Republike Srpske i njen principijelni izbor u pravcu saradnje s Rusijom, koja sve više dobija karakter strateškog partnerstva, istakla je Zaharova.

Dalji razvoj odnosa u potpunosti je u skladu sa interesima naših naroda i nije usmeren ni protiv koga, navela je ona i dodala da težnje nedobronamernih da tome nanesu štetu nemaju perspektivu.


„Nikakvi zapadni visoki predstavnici, niko ko sprovodi nekolonijalnu politiku neće sprečiti Rusiju, Srbiju, RS da razvijaju uzajamno korisnu saradnju”, zaključila je Zaharova.

Glas javnosti/P02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR