Glas Javnosti

ZAHAROVA: Zapad je planer Ukrajine

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapad stoji iza celokupnog vojnog planiranja u Ukrajini, ne samo taktičkog, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Zapadnjaci otvoreno izjavljuju da će učiniti sve moguće da se u najskorije vreme održi najavljena ofanziva Oružanih snaga Ukrajine. Odnosno, čak više i ne kriju da upravo oni stoje iza čitavog ovog vojnog planiranja. Ne samo taktičkog navođenja, o čemu smo više puta govorili. Sada već i strateški grade celu dispoziciju“, rekla je Zaharova na brifingu.

Ona je naglasila da zapadne zemlje „glasno potvrđuju svoje učešće u sukobu“.
Ona je dodala da kijevski režim zahteva od NATO-a desetostruko povećanje vojnih isporuka, njegovi apetiti eksponencijalno rastu.

„Rezultati sastanka kontakt-grupe za vojnu pomoć Ukrajini, održanog 21. aprila u Ramštajnu u Nemačkoj, očigledno su izazvali duboko razočaranje kijevskog režima. Pre neki dan je zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrej Meljnik, upamćenog po neadekvatnim izjavama dok je bio ambasador u Nemačkoj, sa neskrivenom urzujanošću rekao je da sadašnji obim vojne pomoći kijevskom režimu nije dovoljan, potrebno je deset puta više. Prema njegovim rečima, partneri bi trebalo da pređu veštačke ‘crvene linije’ i za vojne isporuke izdvajaju jedan odsto BDP-a. Apetiti kijevskog režima rastu eksponencijalno“, zaključila je Zaharova.

Ukrajinske vlasti više puta su najavljivale kontraofanzivu svojih Oružanih snaga. Premijer Ukrajine Denis Šmigalj je 15. aprila izjavio da kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine krenuti u najskorije vreme.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR